Printer Friendly

Private retreat upstairs, space for boys below.

Two objectives shaped the design of this addition in Lake Oswego, Oregon. The owners needed a private second-story retreat for themselves, and more space below for their boys. They also wanted to add visual interest to the exterior of their flat-backed house.

Architects Benner Stange Associates and contractors Olsen and Jones made the most of daylight and lake views by wrapping the room with glass. Two large skylights bring more light deep into the room. Outside, use of the same siding pattern blends the new part with the old, and stepped walls and hipped roof planes add interest.
COPYRIGHT 1989 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1989 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:Jul 1, 1989
Words:98
Previous Article:Kitchen Storage.
Next Article:In a small garden, the koi swim above the ground.
Topics:


Related Articles
An addition brought them a new dining room, living room, and bedroom.
Less room and more space to spread out.
Going up; this month, another strategy for remodeling your house; adding a second story.
Cantilevering on two levels for dining room, spa.
Raising the bath to a new level.
inspired by sea to add splashes of colour; new homes.
Family go flat out for new pad; new homes Stunning duplex is perfect for sons' homecoming.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters