Printer Friendly

No-Sweat Bubble Test.

Name: --

Date: --

Directions: Read each question below, and then use the article "Fast Track" (pp. 10-13) to determine the best answer. Completely fill in the bubble next to the best answer.

1. About how long would it take to travel from Houston to Cheyenne on a hyperloop?

(A) 45 minutes

(B) 1 hour, 50 minutes

(C) 4 hours, 30 minutes

(D) 11 hours

2. Where did the company Hyperloop One build a test track for the hyperloop technology?

(A) Texas

(B) California

(C) Massachusetts

(A) Nevada

3. Which of the following forces slows a normal train down?

(A) spring force

(B) magnetism

(C) friction

(D) tension

A. What is the purpose of enclosing the hyperloop in a sealed tube with little air?

(A) to prevent vandalism

(B) to reduce drag

(C) to prevent people from getting seasick

(D) to provide air-conditioned stations

5. What is the name of the technology that uses powerful magnets to keep a train floating above a track?

(A) vacuum effect

(B) magnetic levitation

(C) hyperloop reality

(D) magnetic pod lifters

6. What is the purpose of floating the hyperloop train above its tracks?

(A) to reduce friction

(B) to increase drag

(C) to motivate tourists to ride on it

(D) to make it easier to slow it down

7. How fast does the current fastest high-speed train in Japan go?

(A) 125 miles per hour (C) 604 miles per hour

(B) 375 miles per hour (D) 750 miles per hour

8. Which of the following is a challenge for the success of the hyperloop?

(A) construction costs (C) safety

(B) station location (D) all of the above

9. Which of the following statements about hyperloop technology is FALSE?

(A) Hyperloop technology is being tested as a ride at Disney World.

(B) Companies hope to have hyperloop technology up and running by the year 2020.

(C) Hyperloop technology uses powerful magnets.

(D) Hyperloop technology involves pods moving through tubes with most of the air removed.

10. Which statement BEST describes the main idea of this article?

(A) Hyperloop technology is extremely expensive.

(B) Engineers are finding new ways to use powerful magnets.

(C) Hyperloops will improve people's access to perishable foods.

(D) Hyperloop technology has the potential to change future transportation.

ANSWERS

* No-Sweat Bubble Test (Reproducible, T14)

1. b 2. d 3. c 4. b 5. b 6. a 7. c 8. d 9. a 10. d

COPYRIGHT 2017 Scholastic, Inc.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 2017 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Title Annotation:READING COMPREHENSION
Publication:SuperScience
Geographic Code:1USA
Date:Sep 1, 2017
Words:401
Previous Article:explain this!
Next Article:Think It Through.
Topics:

Terms of use | Privacy policy | Copyright © 2020 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters