Printer Friendly

More generous entry for a corner lot.

The way in needed a change of direction at this tract house in Inglewood, California. Looking marooned on its corner lot, the house also needed a more inviting entry and screening from the street. The transformation came about with little structural change (the original porch, landing, and concrete stairs remain). The entry deck covers the old concrete landing and extends to support a planter on one side; the planter sits above the top three steps, now hidden by lattice. To protect the house's stucco foundation from the bermed soil, the owner coated it with asphalt emulsion and a layer of plastic-wrapped exterior plywood.
COPYRIGHT 1990 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1990 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:May 1, 1990
Words:103
Previous Article:Illuminated shelf system started with a casting tube.
Next Article:In one bold stroke, dark basement becomes informal living area.
Topics:


Related Articles
Moving the entry path gave them a private court in front.
For entertaining, sun, front-door access ... a deck for every purpose.
"Avocado room" ... it's their new bedroom.
Corner-lot privacy with berm of broken concrete and plants.
For the views and warmth, she lives mostly on the second floor.
Front-yard privacy on a corner lot.
For What it's Worth Classic city elegance; When only the city will do and it's got to be Birmingham, home-hunters with between pounds 200,000 and...
Bids for signed football will aid hospital radio station.
Small wonder: a string of outdoor rooms makes every inch count.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters