Printer Friendly

Kitchen borrows light from the greenhouse bath.

A kitchen window used to look out toward the back garden of this Redlands, California, house. But when architect Jerry Bancroft of ADB Architects and his wife, Pam, planned a bathroom addition, they realized this bright window would be sacrificed. Rather than lose it completely, they decided to replace the glass with sliding wooden panels to create a lookout.

The opening allows the sink are to receive natural light from a greenhouse window in the new bath. It also lets the Bancrofts keep an eye on their young son's activities in the bath and to some extent in the back yard. And it's even handy for passing refreshments to someone soaking in the tub.

The lower panel slides up and is held with a cabinet catch. It can be lifted only from the bath side of the wall, ensuring privacy when it's desired.
COPYRIGHT 1984 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1984 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:Apr 1, 1984
Words:143
Previous Article:Wood strip lets art hang anywhere.
Next Article:1,200-square-foot house on a 1,000-square-foot lot?
Topics:


Related Articles
In just 200 square feet, kitchen, dining, and no claustrophobia.
What makes this Oregon kitchen so bright and cheery? A light scoop.
They started with a dark 1925 kitchen.
Their kitchen grew bigger, better, bright.
Big greenhouse rooms; simple and relatively inexpensive ways to add living space.
Remodeler's dilemma: how to deal with the cellar door.
Three-pronged remodel for a handsome old house.
New views, more light ... they shifted rooms, knocked down walls.
Why the wedge? It adds light and width to the stairway.
Adding a garden workroom and a master bath.

Terms of use | Copyright © 2017 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters