Printer Friendly

Dining room and alcove replace little garage.

Adjoining the kitchen, architect Tom Bosworth's one-car garage was in a good place for a dining room. Bosworth closed off the garage door with a wall set 2 feet out into the driveway, but he left the door frame intact to create an alcove inside. For more light and garden access, he replaced a formerly solid side wall with two glass-paneled doors and a matching-size window. Floor fixtures plugged into wall outlets provide night lighting. To make the floor of the new room level with the rest of the house (the garage had been a full step down), Bosworth supported walnut-stained oak with framing. This also create space for a forced-air heating duct leading to a floor vent.
COPYRIGHT 1986 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1986 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Date:Jan 1, 1986
Previous Article:Storage and window seat for family room.
Next Article:It's a take-off-your-shoes front entry.

Related Articles
A friendly, wide-open hearth kitchen in Santa Fe.
The "public" floor is wide open ... one big space with alcoves.
New third story and three decks take 36 years off its age.
Remodeling to muffle the sound of the San Diego Freeway.
Yesterday-tomorrow remodels.
Boxy kitchen and dining room become one bright space.
Three times as big, but that's not all; new master suite, dining room, family room ... all without overwhelming the 36-year-old house.
A cozier kitchen ... with new angles and curves.
Efficient, small, and flexible.
Distilled Baltic: Celebrating the austere elegance of the Baltic and the roughness of early nineteenth-century London, this restaurant is built with...

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters