Printer Friendly

Conversion Cell And Molecular Biology Laboratory Derendingen, Integration Mtla School.

Contract notice: conversion cell and molecular biology laboratory derendingen, integration mtla school

Actual state of the building: the building has a basement, which is only about 2/3 in the area, a ground floor and an upper floor over which a part of the technology is housed in the roof. the building structure is an h-type with central entrance and each side wing a staircase. the storey development is via a middle corridor with rooms on both sides. rooms in the size of about 19 m 2 up to about 30 m 2 are available. the building is built in the inner structure as a skeleton construction. the exterior walls are massive and the facade has perforated windows at regular intervals. conversion / integration mtla school: a spatial adaptation of the building for the interests of the mta school is possible with modifications in the area of expansion and home automation. due to the necessity of seminar rooms or training rooms with up to 100 m 2 , a considerable reconstruction of the room structure is necessary, taking into account the assembly venues ordinance / school building guidelines. insofar as the laboratory was used in the existing rooms, the laboratory-specific media are dismantled back into the ceiling or, if these can continue to be used, they are rebuilt accordingly. an exact inventory is still required here! the remodeling focuses the mta school on the right wing of the building (east wing), as well as the center of the building. through existing or newly installed fire doors in the hallways, the mta school can be well separated from the other users. on the ground floor to the garden side the student lounge is planned with garden access, the central lounge in the ec is also shared by the school. on the east side of the ground floor, three seminar rooms of external users are newly renovated, whose emphasis is on use outside the teaching hours of the mta school, but which can also be shared by the school. the toilet facilities in the planned school area are sufficient, but can not be offered for both sexes toilet facilities on each floor. now that the other users of the building do not have to use any necessary toilet facilities, 1 wc unit must be retrofitted or converted per floor in the other building wing. the autoclave room is located on the first floor near the laboratory. here, the space should be on the outside wall, with the possibility for supply and exhaust air on short ways. nevertheless, it has to be checked whether an additional ventilation system is necessary due to the high heat development. in addition, the it infrastructure is to be renewed throughout the building. similarly, the fire alarm system (nationwide, full protection) retrofit and adapt. task description: planning of 5 classrooms with all ancillary rooms + autoclave. all the necessary connections to the laboratory furniture, large appliances such as workbenches, ha

Major organization : UNIVERSITTSKLINIKUM TBINGEN GESCHFTSBEREICH C / C1 BAU

Address : Geissweg 7

Tbingen

72076

Country :Germany

Email : vgv@sppm.de

Tender notice number : 29028-2019

Notice type : Tender Notice

Open date : 2019-02-18

Tender documents : T441273733.html

[c] 2019 Al Bawaba (Albawaba.com) Provided by SyndiGate Media Inc. ( Syndigate.info ).

COPYRIGHT 2019 SyndiGate Media Inc.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 2019 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Mena Report
Date:Jan 21, 2019
Words:535
Previous Article:Provision Of Surveillance And Pontoon Services At The University Hospital Tbingen.
Next Article:Post-processing And Billing System.

Terms of use | Privacy policy | Copyright © 2019 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters