Printer Friendly

Bathroom designed with the view in mind.

A south-facing view of chaparral- and oak-studded hills became the focus of this bathroom in Mill Valley, California.

Robert Yeakey and architect John Marsh Davis designed the room around a glass-paneled sliding door. Redwood 2-by-3s and 2-by-6s frame four tempered-glass panels. For rain protection of the door and track, room-wide exterior flashing extends from the glazed roof. Extending below the tile floor, the door glides between the floor and a planter.

The 2- by 2-1/2- by 14-foot planter acts as a broad, low safety barrier, eliminating the need for a railing that would have blocked the view. It also provides a privacy screen from below and appears to bring the landscape closer by blending with it.
COPYRIGHT 1984 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1984 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Date:Sep 1, 1984
Previous Article:An elevated chest keeps the bad back straight.
Next Article:A flat counter becomes an angled drawing board.

Related Articles
A room with a new view.
Soaking in serenity.
New designs to suit every price range.
Our House: Splash out on the bathroom; `Many of us need refresher courses in current bathroom fashions'.
Our House: New designs to suit every price range.
Make most of warm, wet, wonder rooms.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters