Printer Friendly

A family room pavilion for this 1920 house.

A family room pavilion for this 1920 house It's the same only different: that's how a new family room addition relates to the rest of this 1920 house. Owners Ariella and David Lehrer wanted an informal room that would fit in with the style of the house, but be brighter and more open.

Los Angeles architect Michael Lehrer designed the addition as a 16- by 17-foot, hip-roofed pavilion attached to the house on two sides. Outside, the siding and window trim match the rest of the house. Inside, the two interior walls--facing entry and kitchen, respectively--serve as open frames, defining partial views toward what's beyond. Square cutouts in interior walls balance exterior window shapes; the openings give the room its own identify, yet link it to the rest of the house.

To further unite the new space with the old, the architect ran Mexican pavers from the kitchen into the pavilion. For dramatic and airy contrast, he raised the pavilion's ceiling to 14 feet at its peak.
COPYRIGHT 1988 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1988 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Date:Mar 1, 1988
Previous Article:Wimpy to fiery, is there a chili pepper for you?
Next Article:Behind the wall, a quieter entry garden.

Related Articles
This Honolulu kitchen is especially friendly.
Bali in San Diego.
Same footprint, but gutted and reshuffled.
Earth and air.
Wright angles.
Japanese transition.
Light and lucid.
Luxcrete. (Specifier's Information).
LESS RES; Homes are half of the size they were in 1920.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters