Printer Friendly

They moved the door ... no more kitchen bottleneck.

Impressive gains can result from simple changes. By moving the back door a few feet--from the rearo of this bungalow to one side--Berkeley architect Joseph Costarella was able to make the kitchen more efficient. The change freed floor space (an old table had stood in the middle of the room) and allowed the back porch to be turned into a breakfast nook. The back door now opens to the driveway, saving steps with groceries.

New, larger windows along the kitchen's east wall and on two sides of the nook increase the amount of natural light coming in. To prevent a jarring contrast with the rest of the 1910 house, Costarella designed the built-in table and benches to echo original craftsman-era details.
COPYRIGHT 1984 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1984 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:Apr 1, 1984
Words:121
Previous Article:New bath opens to spa ... sliding gate gives privacy.
Next Article:Angular decks wind you down from the back doors.
Topics:


Related Articles
Now it's sleek and efficient.
The kitchen was crowded, so they room-shuffled.
A new kitchen for pounds 360; CAROLINE COOKS UP CHANGES FOR LESS.
Record Woman; Hobs and choice.
PUBLIC ASKED TO E-MAIL VIEWS ON NORDSTROM; CITY TO MEASURE SUPPORT FOR $20 MILLION SUBSIDY.
Suburban modern: contemporary color and shopping savvy create a sleek, open kitchen.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters