Printer Friendly

They didn't just relandscape. They "edited the environment."

"Environmental editing" was the approach used in making this back garden more efficient and enjoyable. In the original garden, a pool and its deck occupied most of the space, and a broad asphalt driveway took up the rest; a shed-roofed eating area bore no relation to the lines of the house and was unnecessarily dark; upstairs rooms had no outdoor access.

Los Angeles landscape architect Miriam Lehrer served as the editor. To allow more lawn, she removed the old deck and narrowed the pool by 6 feet (this entailed adding a new reinforced-concrete wall inside the old pool, and packing the space between with approved fill). To visually soften the driveway and link it with the garden, she replaced the asphalt with diamond-shaped concrete pavers interspersed with grass.

She opened up the outdoor dining area by replacing the canopy with a stucco and wood trellis which will eventually be covered with vines. Upstairs, a new viewcatching bay window and roof deck further link the house with the out-of-doors.
COPYRIGHT 1988 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1988 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:Nov 1, 1988
Words:168
Previous Article:Under the deck seat, there's plenty of space for firewood storage.
Next Article:Cramped and awkward to spacious and relaxing ... without adding an inch.
Topics:

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters