Printer Friendly

They added a tall-ceilinged living room.

An assembly of roof peaks tops this gabled house and its living room addition.

High windows in the ends of the almost freestanding addition let light fill the tallceilinged room, which joins the main house at the dining room. Los Angeles architect Michael Shotwell decided that a 9-1/2- by 17-foot flat-roofed connector between the house and addition would change the old house's light and traffic patterns only slightly.

At the garden end of the new room, Shotwell added a bay with French doors. It opens to a multilevel deck that wraps around the addition and original house.
COPYRIGHT 1989 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1989 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Publication:Sunset
Date:Mar 1, 1989
Words:98
Previous Article:This little cabin hangs from 4 columns; its design made it easy and economical to build.
Next Article:New porch and additions help unbury small, dark kitchen.
Topics:


Related Articles
Wide open; these two houses make one big volume out of working areas and living area.
Raising the ceiling and adding curves.
Prefab trusses give dramatic volumes, clear spaces.
The new family room nestles in.
They gave up just 6 feet of deck space.
More gables outside, much more spaciousness inside.
New views, more light ... they shifted rooms, knocked down walls.
Culinary art.
Light house.
Paradys regained: this seaside house is a sensitive fusion of local influences tempered by Modernism.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters