Printer Friendly

Reclaiming a greedy garage.

The owners carved out a master suite and a more efficient garage

GARAGES CAN BE greedy. Sometimes they eat up too much space. That was the case in this two-bedroom house on a steep street, where the garage and a small storage room occupied the lowest floor. Going up a level to build a new master bedroom would have been quite costly, so the owners decided to reclaim part of the basement garage.

San Francisco architects Toby Levy and Jim Fagler of Levy Design Partners created a new master suite--including a comfortable study--to occupy the basement's rear half. They reconfigured the front part of the basement to serve as a more compact garage; it still holds two cars, parked one behind the other.

The new master suite is down a half-flight of stairs from the entry hall. Straight ahead is the bedroom. Behind the wall angling into this room are the study and a bath. High transom windows over the tub let the bath borrow light from the study, which opens to a small deck.

High ceilings, white walls, large bedroom windows (flanking the TV), and built-in cabinets keep the rooms bright and uncluttered.
COPYRIGHT 1993 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1993 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Title Annotation:home renovation
Author:Gregory, Daniel P.
Publication:Sunset
Date:Jan 1, 1993
Words:194
Previous Article:Choosing a kitchen sink.
Next Article:A cabin for comfortable camping.
Topics:

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters