Printer Friendly

More storage, light, space.

Opening up a dark, constricted kitchen to get more light and a view of the back garden was the primary goal of this remodel. But in the process, owners Edith and Dave Jenkins got a lot more--an office, a larger dining area, a better circulation pattern, and lots of kitchen storage.

Internal reorganization, not major external construction, made most of the difference. In the remodel of this old San Francisco house, architect Lucia Bogatay added a mere 12 square feet to the back of the house, converting a laundry room into a home office. The laundry room had blocked the view of the garden from the kitchen, but now a 5- by 6-foot interior window looks toward the new office and its tall windows on the back wall.

As the drawing shows, the new back wall extends in the same angled rhythm as the windows in the dining area.

A short new interior wall also repeats this angle. Set between the kitchen and dining area, it has a generous ceiling-high opening that makes both rooms seem bigger while providing another source of light and garden view for the kitchen, partly through new French doors added for back-yard access.

Below the single cabinet hung from this wall is a small pass-through to the dining area. Facing it across the sink, a mirrorimage cabinet reechoes the angle.
COPYRIGHT 1985 Sunset Publishing Corp.
No portion of this article can be reproduced without the express written permission from the copyright holder.
Copyright 1985 Gale, Cengage Learning. All rights reserved.

Article Details
Printer friendly Cite/link Email Feedback
Title Annotation:kitchen remodeling
Publication:Sunset
Date:Feb 1, 1985
Words:225
Previous Article:Extra security for silver keepsakes.
Next Article:How to bring light into a tall, dark house?
Topics:


Related Articles
Everything needed for a party is within reach ... right in the dining room.
A sunny new kitchen joins a sunny breakfast room.
For counter space and storage, they pushed out the walls 4 feet.
It's a kitchen-and-more.
No shortage of storage in this kitchen remodel.
Remodeling for modern conveniences and space.
Why the wedge? It adds light and width to the stairway.
Compact command center for the kitchen.
Bays that make kitchens seem bigger and brighter.
Sunset's new kitchen of ideas.

Terms of use | Copyright © 2016 Farlex, Inc. | Feedback | For webmasters